E-Health centraal in KennisCafé (22-11-2013)

In het KennisCafé van vrijdag 29 november 2013 wordt de medialisering van gezondheid en de zorgsector besproken.

Het KennisCafé vindt plaats in het Leescafé van de Zeeuwse Bibliotheek en is gratis toegankelijk. Vanaf 18:00 uur is er live muziek. Van 18:30 tot ca. 20:00 uur vindt het tafelgesprek plaats.

Medische app’s springen als paddenstoelen uit de grond. Een app die je sportprestaties analyseert, je hartslag meet, een moedervlek controleert of je vertelt of je wel of niet naar de dokter moet. Brengt de medialisering op gezondheidsgebied ons werkelijk een stap vooruit? Hoe betrouwbaar zijn de gegevens, hoe staan artsen ertegenover en hoe kun je als gebruiker de digitaal verworven kennis inzetten tijdens het bezoek aan de huisarts of specialist? Dit en meer, op 29 november in het KennisCafé!


Aan tafel zitten:

  • Leo Meijaard, verpleegkundige seksuele gezondheid GGD en werkzaam voor het Team Seksuele Gezondheid van de GGD Zeeland. Onder de naam Sense wordt (onder andere door Leo Meijaard) interactief met deze doelgroep gecommuniceerd via de website en op Sociale media als Facebook en Twitter.
  • Joost Plattel, datastrateeg en medeoprichter van Quantified Self communities in Nederland en Europa. Quantified Self is een wereldwijd groeiende beweging van mensen die interesse hebben in het verzamelen van data over zichzelf. Zij houden dagelijks bij hoeveel ze bewegen, wat ze eten, wat hun hartslag en bloeddruk is, hoe laat ze naar bed gaan, hoe vaak ze de hond uitlaten of hoeveel luiers ze verwisselen. Maar hoe zetten we die data in om er van te kunnen leren, ons gedrag te veranderen of juist gezonder te worden?
  • Huisarts Peter de Doelder uit Middelburg
  • Prof. Dr. Van Overveld, immunoloog; werkzaam aan University College Roosevelt
  • Dennis van Overbeeke uit Koudekerke; fotograaf/app-ontwikkelaar/maatschappelijk beeldwerker
  • Ad van de Kreeke, directeur Klaverblad Zeeland

De presentatie van het Kenniscafé is in handen van Ron Lubbersen. Live muziek wordt verzorgd door gitaar duo Stan Bor en Julio Melio.
Het KennisCafé e-Health maakt onderdeel uit van de Week van de Mediawijsheid.

Bron: Scoop E-Health centraal in KennisCafé Zeeuwse Bibliotheek