06 507 49 417 info@zvkk.nl

20 juni is de Nationale DorpenTop in Veere!

Op donderdag 20 juni is de Nationale DorpenTop in Veere! De Nationale DorpenTop is voor iedereen die zich betrokken voelt bij de economische en sociale ontwikkelingen in de regio. RegioBank pleit al enkele jaren voor een minister voor Regiozaken en bouwt tijdens de Nationale DorpenTop verder aan de Toekomstagenda van de regio. Heb jij concrete ideeën over de toekomst van Zeeland? Geef je dan gratis op! www.regiobank.nl/nationale-dorpentop

Vanuit de LVKK zijn er ook deelsessies georganiseerd. Maarten Koreman van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen introduceert de deelsessie rondom de vraag: hoe zorgen we dat wonen in kleine kernen voor jongeren mogelijk en aantrekkelijk blijft? Er zijn ook sessies over bewonersparticipatie en ontmoetingsplekken! Praat jij ook mee? Meld je snel aan!

Programma

11.00 uur: optioneel voorprogramma met een stadswandeling door Veere
12.30 uur: Plenair programma met onder meer regiolezing Barbara Oomen over het belang van de regio.
13.15 uur Keuzeprogramma deel 1: Welke potentie van de regio wordt nu al benut?
In 10 interactieve deelsessies gaan we in kleine groepen kennis delen rondom drie thema’s: de buurtzame regio, de ondernemende regio en de jonge regio.
14.30 uur Keuzeprogramma deel 2: Welke potentie van de regio moeten we beter benutten?
Rondom dezelfde thema’s gaan we in 10 deelsessies aan de slag onder leiding van social design thinking-trainers. Op deze manier voegen we concrete handvatten en oplossingen toe aan de Toekomstagenda van de Regio.
15.45 uur Plenaire afsluiting en netwerkborrel
We delen we de opbrengsten uit de 10 sessies, zodat de meest inspirerende inzichten en ideeën door iedereen mee naar huis worden genomen. Ook is er gelegenheid met andere ondernemers, organisaties en politici na te praten.